ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στην Παιδεία:ΟΛΟΗΜΕΡΑ γίνονται όλα τα δημοτικά -ΔΕΙΤΕ τους όρους συμμετοχής

Από τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν τα νέα μέτρα

​Ολοήμερα θα γίνουν από την νέα σχολική χρονιά όλα τα δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, από τον Σεπτέμβριο τα δημοτικά όλης της χώρας θα λειτουργούν με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα οριστεί για όλες τις τάξεις στις 13:15, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.

13120472_1109449599106825_983264720_o.jpg
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εξασφαλίζεται και γενικεύεται η ώρα μελέτης για όλους τους μαθητές, με δάσκαλο, ώστε οι μαθητές να απαλλάσσονται, σε μεγάλο βαθμό, από τον φόρτο της προετοιμασίας των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.

Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος θα προσφέρεται στους μαθητές η δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο μαθημάτων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τα δημοτικά σχ��λεία που έχουν περισσότερους από 14 μαθητές ενώ στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο παιδιά που και οι δυο γονείς τους εργάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top