Το μήνυμα της Βασίλισσας Ράνιας: Η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς

Τι έγραψε στο twitter μετά την επίσκεψή της στη Λέσβο

Το μήνυμα της Βασίλισσας Ράνιας: Η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς

​Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, αποχώρησε από τη Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε για τους πρόσφυγες.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος της έφτασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, στη Μυτιλήνη.

Η αγαπητή, απλά και όμορφη Βασίλισσα της Ιορδανίας, επισκέφθηκε τον καταυλισμό Καρά Τεπέ, όπου αρχικά είδε δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.
ρανια0.jpg
Μετά την αποχώρησή της από το νησί, η Βασίλισσα της Ιορδανίας μετέφερε μέσω twitter το μήνυμα της για την προσφυγική κρίση προς όλο τον κόσμο:
«Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών».
«Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μιας χώρας ή μιας περιοχής να την αντιμετωπίσει».

«Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και την συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς».
ρανια1.jpg

«Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές λύσεις και μονοπάτια που θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην ασφάλεια, και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση».
«Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων, ήταν ��ύσκολο να αποφασίσω ποια ιστορία ήταν πιο οδυνηρή, διότι καθεμία είναι μια τραγωδία»
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως το IRC και η Ύπατη Αρμοστεία για την ακούραστη εργασία τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες».
ρανια2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top