«Περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα» καταγγέλουν οι συνοριοφύλακες- Ξεκινά έρευνα η ΕΛ.ΑΣ

«Ανακρίβειες και ψέματα» απαντά ο Τόσκας

«Περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα» καταγγέλουν οι συνοριοφύλακες- Ξεκινά έρευνα η ΕΛ.ΑΣ

​Οι καταγγελίες των συνοριοφυλάκων ότι η Ελλάδα είναι πέρασμα για τους τζιχαντιστές προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αλλά και την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέντευξη Τύπου, στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι διαχειρίσιμη.
«Ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές απο την χώρα», τόνισαν και κατήγγειλαν ότι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.
Τόσκας: «Ανακρίβειες και ψέματα»
Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων.
Ο υπουργός Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για ανακρίβειες και ψέματα που βλάπτουν την χώρα.
«Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί), σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως "ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές", βλάπτουν τη χώρα. Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ- Ξεκινά έρευνα
Από την πλευρά του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε ότι κινείται η διαδικασία διερεύνησης για τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

Με ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζει τις αναφορές ανυπόστατες, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν ��κοπιμότητες».
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top