ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στην Παιδεία- Μελετάται να γίνει 4 χρόνια το Γυμνάσιο και 2 το Λύκειο

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό

​Το σχήμα «4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 Λύκειο» σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου, μπορεί να εξασφαλίσει έναν βασικό κορμό εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο, ενώ το Λύκειο στο σχήμα αυτό θα γίνει περισσότερο ερευνητικό, με δυνατότητες επιλογών ομάδων μαθημάτων.

«Ακούγεται θετικό, αν συνδυαστεί σωστά με ειδικότητες που ενδιαφέρουν τα παιδιά που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά στα σχολεία με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Δηλαδή είναι καιρός οι νέοι να στραφούν στο θέμα του τουρισμού, στο θέμα Γη και κτηνοτροφία που η Ελλάδα μπορεί να αποδώσει» ανέφερε στο Star, η καθηγήτρια Έφη Παπαδέα.

Όπως λένε οι μαθητές στα δημόσια σχολεία αυτή τη στιγμή ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ανύπαρκτος.

Την ίδια ώρα γονείς και μαθητές στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων είναι ανάστατοι. Το 9ο Γυμνάσιο θα μετεγκατασταθεί σε ένα καινούργιο κτίριο στην πλατεία Κουμουνδούρου. Οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν τα παιδι�� τους σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων μακριά από τα σπίτια τους.

Η μετεγκατάσταση του σχολείου αναμένεται να γίνει την 1η Ιανουάριου του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top