ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών- Ψάχνονται να δουν πως θα επιβιώσουν

Έχασαν τη δουλειά τους και προσπαθούν να φροντίσουν τις οικογένειες τους

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών- Ψάχνονται να δουν πως θα επιβιώσουν

​Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών που κήρυξε πτώχευση.

Όλοι μαζί προσπαθούν να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι προσωπικές ιστορίες είναι πολλές, όσες και οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο αρκετά από τα προβλήματα είναι κοινά όπως αυτά του Κίμωνα και της Ειρήνης που ξαφνικά βρέθηκαν επί ξύλου κρεμάμενοι... Τα δυο παιδάκια τους, ενός και δυο χρονών δεν καταλαβαίνουν ότι ο μπαμπάς τους έμεινε άνεργος, ωστόσο κάνουν σαν τρελά από την χαρά τους που βλέπουν τον μπαμπά τους στο σπίτι τόσο πολύ. Είναι το μόνο ίσως θετικό γιατί όλα τα άλλα, είναι μαύρα και άραχνα...

Κάποτε δούλευαν και οι δυο στην Ηλεκτρονική. Η Ειρήνη απολύθηκε πριν μερικά χρόνια και ζούσαν με έναν μισθό. Ο μισθός αυτός κουτσουρεύτηκε αλλά συνέχισαν με τον έναν και με καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις τους.

Τώρα ανησυχούν μήπως καθυστερήσει η επίσημη απόλυση και το επίδομα ανεργίας... Τα έξοδα για τις πάνες και τα βρεφικά γάλατα δεν περιμένουν.

Δεκάδες εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο σφραγισμένο κεντρικό κατάστημα στον Κηφισό. Στόχος τους ήταν να συναντήσουν την σύνδικο για να της ζητήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να απολυθούν και να μπορούν να πάρουν όσο πιο γρήγορα μπορούν το επίδομα ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top