ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR-ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ διαβίωσης για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Τα παιδιά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα τροχαίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR-ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ διαβίωσης για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

ξηξηξηξ.jpg

Συγκρίνοντας κάποιος αυτές τις δυο εικόνες δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι οι...προνομιούχοι μετανάστες. Αυτοί που ασφυκτιούν μέσα στις κλειστές εγκαταστάσεις του Ελληνικού ή όσοι έχουν επιλέξει να κοιμούνται στα πεζοδρόμια τελείως απροστάτευτοι από την ζέστη ή την βρωμιά.

Δυστυχώς, κανείς από τους υπευθύνους δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού αεροδρομίου. Στο hot spot που έφτιαξαν μόνες τους οι οικογένειες χωρίς καμία κρατική βοήθεια, τα αθώα θύματα είναι τα γυναικόπαιδα.

Πλένονται δίπλα στα στάσιμα νερά, μαγειρεύουν μόνοι τους στα βρώμικα πεζοδρόμια και δεν ενημερώνονται από κανέναν για το κέντρο φιλοξενίας όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν.

Για να πάρουν φαγητό πρέπει να περάσουν την κεντρική ελεγχόμενη πόρτα που οδηγεί στο αναγνωρισμένο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού και να περιμένουν στην ουρά. Στη συνέχεια γυρίζουν στα πρόχειρα παραπήγματα που έστησαν μόνοι τους ενώ χρησιμοποιούν χημικές τουαλέτες που δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Δεκάδες παιδιά τρέχουν ξυπόλητα δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο, με φόβο να ξεφύγουν από την προσοχή των γονιών τους και να πέσουν θύματα τροχαίου. Αυτές οι αθώες ψυχές αρκετές φορές ξυπνούν μέσα στη νύχτα και γίνονται μάρτυρες άγριων συμπλοκών.

Οι συνθήκες μέσα στις κλειστές εγκαταστάσεις δεν είναι καλύτερες. Όσοι επέλεξαν το «αναγνωρισμένο», κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό απλά δεν δεν τους χτυπά ο ήλιος ούτε τους πιάνει η βροχή, όμως δυσκολεύονται να αναπνεύσουν από τον συνωστισμό.

Οι σκηνές έχουν καταλάβει όλο τον χώρο ,ενώ οι μετανάστες που κοιμούνται έξω από αυτές, στα πατώματα, φτάνουν μέχρι την είσοδο.

Και βεβαίως εκτός από τους μετανάστες κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της περιοχής. Για τους συμπολίτ��ς μας οι οποίοι ζουν δίπλα σε μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί καθώς το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top