Στην Εγνατία διανυκτέρευσαν οι πρόσφυγες-Ένταση για τον αποκλεισμό της-ΦΩΤΟ

Σημειώθηκαν επεισόδια

Στην Εγνατία διανυκτέρευσαν οι πρόσφυγες-Ένταση για τον αποκλεισμό της-ΦΩΤΟ

​Στην κατάληψη της Εγνατίας Οδού, από το απόγευμα της Τετάρτης, έχει προχωρήσει ομάδα προσφύγων από τον καταυλισμό του Κατσικά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο καταυλισμός βρίσκεται σε αναβρασμό, ουσιαστικά από το βράδυ της Τρίτης, όταν επιχειρήθηκε η εγκατάσταση άλλων 380 προσφύγων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε επί τρεις και πλέον ώρες για το προσφυγικό.

egnatia_apni5.jpg
Η ένταση στον καταυλισμό κορυφώθηκε από το βράδυ της Τρίτης, όταν ομάδες προσφύγων συνεπλάκησαν με άλλους που είχαν αποβιβαστεί από τα λεωφορεία και επιθυμούσαν να εγκατασταθούν στον καταυλισμό.

egnatia_apni3.jpg

Την Τετάρτη το απόγευμα σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ ομάδων προσφύγων εντός του καταυλισμού.

Περίπου σαράντα άτομα συνεπλάκησαν με ξύλα και πέτρες. Δύο τραυματίστηκαν και ο ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

egnatia_apni2.jpg

Στις επτά το απόγευμα περίπου μία ομάδα προσφύγων και αλληλέγγυοι, κινήθηκαν με τα πόδια από τον καταυλισμό προς την Εγνατία Οδό και προχώρησαν στον αποκλεισμό της.

Η κίνηση ήταν εντελώς αιφνιδιαστική με αποτέλεσμα στον οδικό άξονα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων όσο και για την λήψη κυκλοφοριακών μέτρων.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, όταν για δύο ώρες περίπου, οι πρόσφυγες απέκλεισαν και τους παράπλευρους δρόμους. Μάλιστα υπήρχαν και περιπτώσεις όπου σημειώθηκαν έντονοι διαπληκτισμοί με οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

45.jpg

Οι δυνάμεις της Τροχαίας, κατάφεραν στις έντεκα το βράδυ περίπου να απεγκλωβίσουν το σύνολο των οχημάτων που βρίσκονταν επί ώρες στο δρόμο, οδηγώντας τα από παράπλευρους δρόμους και στη συνέχεια από τις παλιές εθνικές οδούς.

Το βράδυ απλώθηκαν κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, καθώς οι πρόσφυγες δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό ωσότου μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις!

μανθ.jpg

Πηγή: epiruspost

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top