ΜΟΝΟ στο star.gr: Μέγα ΣΟΥΣΟΥΡΟ στο Μεσολόγγι για τον δήμαρχο-δουλέμπορο! Όλα τα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Τι ανέφερε στο star.gr άνθρωπος που τον γνώριζε καλά-Πρώτη ανάρτηση: 17/03/2016 14:02

ΜΟΝΟ στο star.gr: Μέγα ΣΟΥΣΟΥΡΟ στο Μεσολόγγι για τον δήμαρχο-δουλέμπορο! Όλα τα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου από την είδηση της εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με έδρα την αερολέσχη της περιοχής.

Στο κύκλωμα συμμετείχε ο πρόεδρος της αερολέσχης και πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, ο οποίος και συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν επτά Ιρακινούς να έχουν επιβιβαστεί σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο με προορισμό μια πόλη της Ιταλίας.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες οι Ιρακινοί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και τρία παιδιά, είχαν καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο συνελήφθησαν ένας πιλότος, που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον πρώην αιρετό, και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας για τον οποίο υποστηρίζεται ότι προσέφερε το κατάστημά του ως «αίθουσα αναμονής» για τους πρόσφυγες που διακινούσε το κύκλωμα. Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ανακριτής ενώ καταζητούνται άλλοι τέσσερεις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις ιταλοί κι ένας έλληνας.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ένα μικρό αεροσκάφος, καθώς και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο star.gr παράγοντας της τοπικής κοινωνίας, «από χθες που έγινε γνωστή η είδηση έχασα τον ύπνο μου. Ξέρω τον Γ. από μικρό παιδί και τον αγώνα που έδωσε να μπει στην σχολή Ικάρων, καθώς είναι από φτωχή οικογένεια. Ποτέ ως τώρα δεν είχε δώσει δικαίωμα και ούτε είχε πάει το μυαλό μας ότι επί ημερών του στο δήμο, είχε βάλει το κόκκαλο στο μέλι.

Όμως, έρχομαι εδώ και αναρωτιέμαι: “Eντάξει ο πολύς κόσμος να μην ξέρει, η γυναίκα του όμως δεν ήξερε;” Δεν είναι δυνατόν να της αγοράζει πανάκριβα δαχτυλίδια και εκείνη να μην τον ρωτά που βρίσκει τα λεφτά. Εγώ αν αγοράσω κάτι στη γυναίκα μου που δεν το δικαιολογεί ο μισθός μου, θα έρθει και θα με ρωτήσει πού τα βρήκα. Για αυτό σας λέω ότι αυτή η ιστορία τις επόμενες μέρες θα β��άλει πολλά».

Πως δρούσε το κύκλωμα

Έπαιρναν τους μετανάστες από Αθήνα με αυτοκίνητο για Μεσολόγγι και από εκεί με αεροπλάνα έφευγαν για Ιταλία. Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός κουρδικής τους μετέφερε με αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Ασφαλείας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος κατά την έρευνά τους για εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Της Ισμήνης Λέντζου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον δήμαρχο-δουλέμπορο: Με αυτό το αεροπλάνο θα φυγάδευε μετανάστες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top