Για να είσαι ο GENIUS της παρέας: Μάθε γιατί γιορτάζουν σήμερα οι γυναίκες

Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά για να μιλάμε για απόλυτη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών- Πρώτη ανάρτηση 10:10

Το να είσαι γυναίκα είναι πράγματι δύσκολο και συνάμα περίπλοκο. Έτσι ήταν πάντα και έτσι είναι και σήμερα. Αξίζει να ξέρετε γιατί γιορτάζουμε σήμερα τις γυναίκες.

​Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.


Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία.

Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπάθειας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδο�� του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.


Σε όλες τις αναγνώστριες του star.gr και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου… “Xρόνια Πολλά”!

Πηγή:sansimera.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top