Συλλήψεις έγιναν οι 20 προσαγωγές για την εισβολή στην ΕΡΤ- Η ανακοίνωση μελών του «Ρουβίκωνα»

Το πρόγραμμα διεκόπη για λίγα λεπτά το βράδυ της Τρίτης

Συλλήψεις έγιναν οι προσαγωγές είκοσι ατόμων, που έκαναν εισβολή το βράδυ της Τρίτης, στο στούντιο της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Το πρόγραμμα διεκόπη για λίγα λεπτά, ενώ τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.

Μετά την αποχώρηση των μελών του «Ρουβίκωνα» από το στούντιο ο Πάνος Χαρίτος και η Λιάνα Κανέλλη περιέγραψαν τι συνέβη αναφέροντας πως τραυματίστηκε ένα συνάδελφος εικονολήπτης.
Στην ιστοσελίδα indymedia ανέβηκε το βράδυ το κείμενο που επιχείρησαν να διαβάσουν οι εισβολείς στην ΕΡΤ και το οποίο υπογράφει ο Ρουβίκωνας και η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.
Το κείμενο αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική για την οικονομία και στο ασφαλιστικό, στους μετανάστες και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ καταγγέλλει «κρατική καταστολή».
Η ομάδα Ρουβίκωνας ανήρτησε στο Indymedia το κείμενο της παρέμβασης στην ΕΡΤ. Ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα:

«5 Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εκλογική αναμέτρηση, καλλιεργώντας την ελπίδα ότι οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν το προηγούμενα χρόνια θα είναι πλέον παρελθόν. Είχαν υποσχεθεί ότι θα "σχίσουν τα μνημόνια" και μια νέα καλύτερη εποχή θα ανατείλει για τον σ��ληρά δοκιμαζόμενο λαό από τις πολιτικές των προηγούμενων διαχειριστών της εξουσίας. Με την πάροδο του χρόνου όμως, όλες αυτές οι ελπίδες αποδείχτηκαν φενάκη και έτσι, μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπέγραψε νέα, επαχθέστερη συμφωνία με τους "θεσμούς"»

«Μια κοινωνική ομάδα που τσακίστηκε ιδιαίτερα από τις πολιτικές των μνημονίων και των «προγραμμάτων διάσωσης» είναι αυτή των συνταξιούχων. Τα προηγούμενα χρόνια το κράτος θεσμοθέτησε περικοπές συντάξεων με το πρόσχημα της αναγκ��ίας περιστολής των δημόσιων δαπανών, αλλά στην πραγματικότητα τα χρήματα που περικόπηκαν δόθηκαν στους ολιγάρχες των τραπεζών. Και τώρα για άλλη μια φορά οι συντάξεις αποτελούν το πεδίο όπου η κυβέρνηση θα βάλε�� το μαχαίρι της για να κόψει»

«Οι προσπάθειες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας τάχα με τα γεράκια της Ευρώπης για τη διαχείριση της εισροής των προσφύγων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία αν δεν αφορούσε ζωές ανθρώπων. Το ελληνικό κράτος εντέλει θα παίξει το ρόλο του συνοριοφύλακα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της frontex και του ΝΑΤΟ κατά το δοκούν. Για εμάς το διακύβευμα είναι τι θα κάνει η ελληνική κοινωνία, όλοι εμείς συλλογικά, ώστε να διαχειριστούμε το ζήτημα των προσφύγων, εντάσσοντας το στη βεντάλια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η καπιταλιστική κρίση η οποία συνεχίζει να μαίνεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top