ΝΤΡΟΠΗ: Νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ για...γραφειοκρατικούς λόγους!

750 αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς είναι σε απελπιστική κατάσταση

​Απλήρωτες παραμένουν, για γραφειοκρατικούς λόγους, εδώ και έξι μήνες οι ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου παρότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι οι 750 αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση λόγω του γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει ως συνέπεια να μην καταβάλλονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές Μονάδες Νεφρού.

“Άμεση επίπτωση της κατάρρευσης των ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού θα είναι να αρχίσουν να αναζητούν εναγωνίως οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης μια θέση αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα, διότι δυστυχώς σήμερα στον δημόσιο τομέα, που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την πλήρη κάλυψη των αιμοκαθάρσεων, δεν υπάρχουν διαθέσιμες” επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top