Θα κόψουμε και το κρασί! Ακριβαίνει μέχρι και το χύμα που πίνουμε στο κυριακάτικο τραπέζι

Ξεκινά περίοδος... ποτοαπαγόρευσης, ελέω φοροεπιδρομής

Θα κόψουμε και το κρασί! Ακριβαίνει μέχρι και το χύμα που πίνουμε στο κυριακάτικο τραπέζι

​Από σαράντα κύματα πέρασαν τα ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και δεν ήξερε πώς να το μαζέψει. Έτσι αρχικά το βάρος του υψηλού φόρου θα το σήκωνε το δύσμοιρο μοσχαράκι που έχει πρώτη θέση στο ελληνικό τραπέζι, κατόπιν σειρά είχε ο τζόγος και συγκεκριμένα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ για να καταλήξουν τελικά στην κυβέρνηση ότι τη νύφη θα την πληρώσει το κρασί που μέχρι τώρα την είχε γλιτώσει από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος η πρόταση που έριξε στο τραπέζι η ελληνική πλευρά είναι η επιβολή φόρου 0,30 λεπτών ανά φιάλη των 750 ml όμως, γιατί ο φόρος για τη φιάλη του ενός λίτρου ανεβαίνει στα 0,40 λεπτά, που σημαίνει ότι η τιμή του κρασιού, χύμα ή εμφιαλωμένου μπορεί να φθάσει στον καταναλωτή λόγω και του ΕΦΚ, αυξημένη κατά 1 ακόμα και 1,5 ευρώ η φιάλη.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τον φόρο αυτό θα μπορέσει να καλυφθεί η τρύπα των περίπου 100 εκατ. ευρώ, η οποία κατά τους δανειστές παραμένει ανοιχτή ακόμα και μετά την επιβολή του τέλους των λεπτών σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, ώστε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Με τούτα και με κείνα λοιπόν, όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες όχι μόνο θα πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε ΕΝΦΙΑ, τέλη, φόρο εισοδήματος, κτλ, αλλά πλέον δεν θα μπορούν ούτε να το ρίξουν… έξω για να ξεχάσουν την φοροεπιδρομή, με λίγο κρασάκι που στο κάτω κάτω κάνει και καλό στην υγεία.

Όσο για την ελληνική οινοποιία; Το πλήγμα που θα δεχθεί θα είναι ισχυρό, με τους οινοπαραγωγούς να προειδοποιούν για καταστροφή του κλάδου τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top