Τέλη στα ΙΧ που θυμίζουν ΕΝΦΙΑ! Αυξήσεις ΦΩΤΙΑ για δύο εκατ. αυτοκίνητα

Απίστευτα παραδείγματα από τα τραγελαφικά των αλλαγών

Τέλη στα ΙΧ που θυμίζουν ΕΝΦΙΑ! Αυξήσεις ΦΩΤΙΑ για δύο εκατ. αυτοκίνητα

​Για γέλια και για κλάματα είναι τα όσα αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, αφού αυτοί που θα πληρώσουν το «μάρμαρο» είναι τελικά οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που έχουν ταξινομηθεί και κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, καθώς κι εκείνοι που έχουν ΙΧ μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, παλαιότητας από πέντε έως 10 ετών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι φορολογούμενοι αυτοί, που υπολογίζονται στα δύο εκατομμύρια θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αυξημένα έως και 6,67% για το 2016. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας να αυξάνονται έως και 120 ευρώ, για τα ΙΧ μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν περισσότερα ακόμα και από αυτά που πληρώνουν για τον ΕΝΦΙΑ.

Για παράδειγμα μια οικογένεια με τρία σπίτια, πληρώνει 1.260 ευρώ ΕΝΦΙΑ και για ένα μόνο αυτοκίνητο, 2.500 κ.ε θα πρέπει φέτος να πληρώσει 920 ευρώ!

Είναι ενδεικτικό ότι κάποιος που έχει ένα ακίνητο στην Κηφισιά 212 τ.μ κι ένα ακίνητο 154 τ.μ στο νομό Κορινθίας πληρώνει ΕΝΦΙΑ, 918,74, ευρώ, δηλαδή λιγότερα από τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσει αν έχει αυτοκίνητο 2.500 κ. ε.

Αναλόγως, φορολογούμενος που έχει ακίνητο 79,6 τ.μ στην Ηλιούπολη, πληρώνει επίσης λιγότερο ΕΝΦΙΑ για το σπίτι του (267,72 ευρώ), από ότι για το αυτοκίνητό του αν αυτό ανήκει στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

Πάντως λιγότερα τέλη θα πληρώσουν όσοι διατηρούν ακόμα αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, «ηλικίας» άνω των 15 ετών, καθώς προβλέπεται μείωση στα τέλη από 4,55% - 6,67%.

image.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top