Απομακρύνθηκε ο διοικητής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ-Έντονη η αντίδραση της ΝΔ

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα

Μετά τις καταγγελίες Πανούση, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, απομακρύνθηκε ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Σταυρόπουλος, με την αιτία πως δεν είναι ικανοποιημένη η ηγεσία του υπουργείου από τις επιδόσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Τόσκας, έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου.

Πιθανότατα θα αντικατασταθεί από τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιο Αναστασάκο, ο οποίος κλήθηκε σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Τετάρτη στις τρεις το μεσημέρι.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο κ. Σταυρόπουλος έχει θητεύσει επί σειρά ετών στη δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής με πολύ μεγάλες επιτυχίες στην εξιχνίαση πολύκροτων υποθέσεων ενώ στην Εσωτερικών Υποθέσεων είχε θητεύσει πρώτη φορά ό��αν συστάθηκε η υπηρεσία ως ένας από τους επίλεκτους αξιωματικούς που μετακινήθηκαν στους αδιάφθορους προκειμένου να συσταθεί και να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Αντιπροσωπεία της ΝΔ πήγε στο Πεντάγωνο για να εκφράσει την αντίδρασή της

Την απαίτηση της Ν.Δ. να μην αντικατασταθεί ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Σταυρόπουλος, διατύπωσαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν μαζί του το απόγευμα της Τρίτης.

Την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούσαν οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Δημήτρης Κυριαζίδης και Σίμος Κεδίκογλου. Κατά τη συνάντηση, παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ και ενόψει της συζήτησης την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων, ο κ.Τόσκας δήλωσε: «Στη συζήτηση που θα γίνει αύριο στη Βουλή, δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό το θέμα, για να ενδιαφέρει τόσο πολύ κόσμο, αλλά τις απόψεις μου για το θέμα θα τις πω αύριο στην επιτροπή της Βουλής».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριαζίδης αντέτεινε ότι : «απαίτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην υπάρξει αντικατάσταση του εν ��όγω δραστήριου, θα έλεγα ακέραιου και αποτελεσματικού αξιωματικού, άλλωστε θα έλεγα ότι δεν έχει περάσει χρόνος από την επιλογή του, έτσι ώστε να υπάρχει αντικατάσταση. Βεβαίως, η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της μάλιστα, όταν ο εν λόγω αξιωματικός έχει αναλάβει ένα ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται, θα έλεγα, στο μέσο. Απαιτούμε, λοιπόν, να μην υπάρχει αντικατάσταση. Αλλωστε όπως είπε και ο Υπουργός, θα γίνει αύριο συζήτηση στην αρμόδια Βουλή, όπου θα κατατεθεί και συγκεκριμένα η θέση μου» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top