Κινδυνεύει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο- Στον «αέρα» 30.000 φοιτητές

Δεν ξέρουν τι θα γίνει με τις προσλήψεις και τους μισθούς 200 διοικητικών υπαλλήλων

Κινδυνεύει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο- Στον «αέρα» 30.000 φοιτητές

​Στον αέρα είναι οι σπουδές για 30.000 φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω τον προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε ένα μήνα και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.

Αυτό σημαίνει πως αν αναγκαστούν οι 200 διοικητικοί υπάλληλοι να φύγουν από το ίδρυμα θα καταρρεύσουν όλες οι λειτουργίες του ανοικτού πανεπιστήμιου, με δεδομένο ότι εργάζονται χρόνια εκεί και έχουν τεράστια εμπειρία.

Από την διοίκηση του πανεπιστήμιο�� καταβάλλετε προσπάθεια να παραμείνουν στη εργασία τους οι συμβασιούχοι και μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ. Μάλιστα η προσωρινή λύση στο θέμα που έχει ληφθεί είναι η μισθοδοσία τους να καλύπτεται από πόρους του ΕΑΠ.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπως και τα υπόλοιπα ΑΕΙ, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η διοίκησή του κάνει μια προσπάθεια να στηρίξει τους φοιτητές του.

Στο πλαίσιο αυτό από φέτος αποφασίστηκε μια έστω και μικρή μείωση στα δίδακτρα, καθώς τόσο οι προπτυχιακοί όσο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ζητούσαν επιτακτικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top