Ξεκίνησε το πρόγραμμα «WE CARE» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων

Περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό

​Από το κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 350 παιδιά προσφύγων, άρχισε σήμερα η δράση του προγράμματος «we care», του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη. To πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό, όπου απαιτείται, για βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετώ��.

«Ξεκινήσαμε από εδώ αλλά δε θα σταματήσουμε εδώ. Έχουμε πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας. Και πιστεύω ότι με αυτή την προσπάθεια που κάνουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στους ανθρώπους αυτούς, που ξεριζωμένοι βρίσκονται σήμερα, τα παιδάκια αυτά που θα κρατήσουν τις πιο σκληρές αναμνήσεις στα πρώτα παιδικά τους χρόνια και στα παιδικά τους όνειρα» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές γιατρούς, που ακούραστα από νωρίς το πρωί εξέτασαν και εμβολίασαν 110 παιδιά προσφύγων και παρείχαν ιατρική βοήθεια σε 190 παιδιά.

«Με συγκινεί το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν και πιστεύω ότι με τη δική τους παρουσία, θα πετύχουμε πολλά πράγματα και να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου» τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μετά την εξέταση, δόθηκε σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας στα ελληνικά και τα αγγλικά, με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα μπορεί να γίνεται διακομιδή το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σύμμαχοι βοήθειας και αλληλεγγύης στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Είναι ένα μεγάλο έργο που θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα όπου χρειάζεται για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας» είπε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Κοντά στ�� παιδιά βρέθηκε και ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας Σάκης Ρουβάς, ως ένας από τους πρώτους εθελοντές του προγράμματος. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το έργο. Τα παιδιά θα έχουν το βιβλιάριο αυτό που θα τα συνοδεύσει στην πορεία τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε» είπε ο Σάκης Ρουβάς.

Το πρόγραμμα we care, θεωρείται από την Ουνέσκο, ως πρότυπο πρόγραμμα για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες και σχεδιάζει να το προωθήσει σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top