Στον «πάτο» τα ελληνικά ΑΕΙ: Το καλύτερο της χώρας είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ποια ιδρύματα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον κόσμο

​Μια λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο ανήρτησε η ιστοσελίδα timeshighereducation.com, η οποία ειδικεύεται σε αυτά.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, με το ΑΕΙ της Κρήτης να είναι στην πιο υψηλή θέση από τα υπόλοιπα.

Ειδικότερα:

• Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 351-400

• το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 401-500,

• το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στις 401-500,

• το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στις 501-600,

• το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις 601-800

• το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στις 601-800 και

• το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στις 601-800.

Κάπου εδώ αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι οι θέσεις φτάνουν μέχρι τις 800 και τα τελευταία πανεπιστήμια στη λίστα είναι αυτά που βρίσκονται στις 601-800.

Πρώτο στον κόσμο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατατάσσεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) των ΗΠΑ. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά τα πανεπιστήμια Οξφόρδης (Βρετανία), Στάνφορντ (ΗΠΑ), Κέμπριτζ (Βρετανία), ΜΙΤ (ΗΠΑ), Χάρβαρντ (ΗΠΑ), Πρίνστον (ΗΠΑ), Imperial College (Βρετανία), ΕΤΗ (Ελβετία) και Σικάγο (ΗΠΑ).

Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη της διάφορα κριτήρια, όπως την ποιότητα σπουδών, τη διεξαγωγή έρευνας, τη διεθνοποίηση του πανεπιστημίου (προσέλκυση φοιτητών και καθηγητών από άλλες χώρες) και τις αναφορές από τρίτους στις δημοσιεύσεις των καθηγητών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top