Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα Φύσσα: «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου έχουν το αίμα του γιου μου»

«Ρωτούσα τον Παύλο, τί να πω στη μάνα σου; Σκοτώσαν το παιδί;»-Πρώτη ανάρτηση: 29/09/2015 12:20

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα Φύσσα: «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου έχουν το αίμα του γιου μου»

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα»… Έτσι ξεκίνησε η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, πριν από δύο χρόνια στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, όταν ανέβηκε στο εδώλιο γύρισε προς τους κατηγορούμενους και κοίταξε επίμονα τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι. Αρχίζοντας την κατάθεση του είπε: «Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Τώρα είμαι συνταξιούχος. Δούλευα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ο γιος μου έκανε μεροκάματα εκεί αλλά κυρίως ήταν άνεργος, ηλικίας 34 χρόνων, 1, 85 ύψος, γεροδεμένος».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του περιέγραψε όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα. Όσα είδε ο ίδιος και όσα του είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Μίλησε για την εικόνα του μαχαιρωμένου παιδιού του στα πόδια της κοπέλας του, για όσα του είπαν στο νοσοκομείο για το χτύπημα χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Ρουπακιά «επαγγελματία δολοφόνο» που «εκτελούσε εντολές».

2376100.jpg

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΗ ΧΑ

«Κατά τις 12 το βράδυ», τόνισε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, «χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Τρέχα μου είπε ο αδελφός μου στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Δεν φαντάστηκα τί θα έβλεπα. Στο δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο.. Σκέφτηκα ότι ήταν χρυσαυγίτες γιατί από τα τραγούδια του, τους ενοχλούσε. Σε αυτούς απευθύνονταν τα τραγούδια του», είπε προσθέτοντας «Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω. Από ότι κατάλαβα στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό. Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο.»

2376097.jpg


Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα: «Ρωτούσα τον Παύλο, τί να πω τώρα στη μάνα σου και πώς να το πώ; Τί να της έλεγα; Σκοτώσαν το παιδί; Της είπα ότι ο Παύλος χτύπησε στο κεφάλι, δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Αργότερα έμαθε. Στο αυτοκίνητο η Χρύσα μου είπε, ότι ήταν μια παρέα 7 άτομα του Παύλου και έβλεπαν μπάλα. Έξω από το Κοράλι, βρήκαν μια ομάδα που φώναζε υβριστικά συνθήματα εναντίον τους, περίπου 60 άτομα. Δεν ήξεραν γιατί τους έβριζαν. Ένα άτομο τους είπε "θα τους μιλήσω εγώ και θα φύγετε. Μην κάνετε φασαρία"».

Σύμφωνα με τον Παν. Φύσσα, ήταν χρυσαυγίτες: φώναζαν «”θα σας σκοτώσουμε” και φορούσαν μπότες».
2376175.jpg
Επίσης πρόσθεσε ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα του είπε ότι η ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα.

Αργότερα, έγιναν και οι επιθέσεις στον Παύλο Φύσσα. «Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο ή τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.»

Ο ίδιος άκουσε να λένε ότι ο Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε τον Παύλο, έστριψε το μαχαίρι: «Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, γιατί το αίμα από το στρίψιμο χύθηκε εσωτερικά και όχι εξωτερικά. Για αυτό και δεν είδαν αίματα στο πεζοδρόμιο».

2376095.jpg

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ

Παν. Φύσσας: «Και βρήκαν ότι υπάρχει και δεύτερη μαχαιριά. Ο Παύλος άντεξε 2 -4 λεπτά και υπέδειξε το δολοφονό του στους αστυνομικούς. Πολύ πριν το φόνο, ο Ρουπακιάς είχε μιλήσει με τον Παύλο. Είχε ρωτήσει "που είναι το Κοράλι". Αυτό μου είπαν πληροφορίες. Το ερμηνεύω ότι ήθελε να δει με ποιόν είχε να κάνει , να τον ζυγιάσει. Αυτό κάνει ο επαγγελματίας δολοφόνος.

Ξέρω ότι την τελευταία στιγμή, ο γιος μου είπε στο Ρουπακιά: "Που πας ρε; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;"».

Πρόεδρος: «Μήπως γνωρίζονταν από παλιά οι δυο τους;».

Παν. Φύσσας: «Όχι απ'όσο γνωρίζω»..

Πρόεδρος: «Όταν είπαν "επαγγελματικό χτύπημα" τί εννοούσαν;».

Παν. Φύσσας: «Το στρίβει για να χυθεί το αίμα μέσα, για να πεθάνει σίγουρα από αιμορραγία»..

2376081.jpg

ΑΥΤΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ- Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ

Πρ: «Ποιό ήταν το κίνητρο δύο άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων;».

Παν. Φύσσας: «Αυτή οργάνωση κλείνει το στόμα σε φωνές που είναι αντίθετες. Ο γιος μου ενοχλούσε με τη μουσική του. Μέσα από τα τραγούδια μιλούσε κατά του φασισμού. Το στυλάκι του Ρουπακιά ήταν να βρίζει κάποιους και νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς που θα σώσει την πατρίδα του. Όταν τον μαχαίρωσε, ο τρόπος που τον κοίταξε ήταν σαν να έλεγε «έτσι σκοτώνουν ρε». Νομίζει ότι έκανε κάτι για την πατρίδα του, σκότωσε έναν κακό Έλληνα.

Εντολή πήρε. Δεν το έκανε μόνος του. Δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή. Φαντάζομαι ότι την εντολή την έδωσε ο αρχηγός».

Να σημειωθεί ότι πριν ανέβει στο εδώλιο ο πατέρας του μουσικού, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά τον ρώτησε πως απαντά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Εκείνος απάντησε ότι αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά όχι της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ο συνήγορος του μάλιστα έκανε λόγο και για άμυνα του δράστη προκαλώντας ένταση στη δικαστική αίθουσα. Υποστήριξε, διορθώνοντας τον κατηγορούμενο, ότι ο δράστης βρισκόταν σε άμυνα και ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ζήτησε ακόμα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής.

«O MIΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, συνέχισε την κατάθεσή του απαντώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Σε ερώτηση των τελευταίων μάλιστα, γύρω από το αν η ιεραρχία της Χ.Α. είναι άσχετη με το φόνο, ο Παναγιώτης Φύσσας ήταν σαφής: «Ο Μιχαλολιάκος έχει χέρια βαμμένα με το αίμα του γιου μου».

Εισ: «Είχε δεχθεί απειλές για τα τραγούδια του και για τις ιδέες του, στο παρελθόν;»

Παν. Φύσσας: «Απ' όσο ξέρω όχι.»

Πολιτική αγωγή: «Θεωρείτε ότι η ιεραρχία είναι άσχετη με το φόνο;»

Παν. Φύσσας: «Όχι βέβαια. Όπως είπα, για το κάθε τι θέλουν εντολή.»

Πολιτική αγωγή: «Ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε μετά τη δολοφονία του γιου σας;»

Πρ: «Ποιον εννοείτε;»

Παν. Φύσσας: «Ο Μιχαλολιάκος. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου.»

Π.α.: «Σας γαλήνεψε η παραδοχή για την πολιτική ευθύνη;»

Μιχαλόλιας: «Δεν μπορεί να ρωτήσει!»

Παν. Φύσσας: «Όχι βέβαια.»

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Οικονόμου εξέτασε τον Π. Φύσσα.

Εισαγγελέας: «Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να μεσολαβήσουν και να μην οδηγηθούμε στο μοιραίο;»

Παν. Φύσσας: «Σίγουρα θα μπορούσαν ήταν περίπου, απ' ότι έμαθα, έξι άτομα».

Εισ.: «Ποιος έστειλε τον Ρουπακιά να σκοτώσει το γιό σας;»

Παν. Φύσσας: «Από ότι ξέρω από τη δικογραφία αυτή την εντολή την έδωσε ο Πατέλης. Συμμετοχή είχαν κι άλλοι.»

Εν τω μεταξύ ένταση προκλήθηκε, όταν ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά προσπάθησε να ρίξει ευθύνες -σύμφωνα με τον πατέρα του Π. Φύσσα- στο γεγονός ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top