Πρώτη η Ελλάδα πανευρωπαϊκά στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Την πρωτιά κατέχει η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η χώρα μας συγκέντρωσε ποσοστό 31% έναντι 5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου

Επίσης στην Ελλάδα η προστασία της online ιδιωτικότητας ανέρχεται σε ποσοστό της τάξης του 16 % με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 12% και ο διαδικτυακός εκφοβισμός σε ποσοστό της τάξης του 19%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 21%.

Ήδη για το πρώτο τετράμηνο του 2015 έχουν λάβει χώρα 180 αναφορές για υπερβολική χρήση διαδικτύου, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας και 65 αναφορές για εκφοβισμό σύμφωνα με τα στατιστικά της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Ακόμα διαρκώς αυξάνονται οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις διαδικτυακές σχέσεις, αφού το ποσοστό ανήλθε στο 10% στις αρχές του 2015, από το 7% που ήταν στις αρχές του 2014.

Τέλος οι αναφορές προέρχονται κατά μείζονα λόγο από το γυναικείο φύλο με ποσοστό 75% και 25% από το ανδρικό.

Σε αυτά τα ποσοστά μόνο το 14% είναι ανήλικοι, το 16% είναι εκπαιδευτικο�� και το 69% είναι γονείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top