Έχετε χάσει την αστυνομική σας ταυτότητα; -ΜΑΘΕΤΕ τα ωράρια των αστυν. τμημάτων ενόψει εκλογών

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν

​Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 8 π.μ έως 4 μ.μ και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 7 π.μ έως 7 μ.μ., ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται αμέσως, ��κόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον οι πολίτες προσκομίσουν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι:

-Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
-Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
-Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).
-Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top