Αριστοτέλης Ωνάσης- Μαρία Κάλλας: Μια ΟΛΕΘΡΙΑ σχέση με άδοξο ΤΕΛΟΣ

Το μοιραίο πάθος του Έλληνα κροίσου με τη ντίβα της όπερας

Αριστοτέλης Ωνάσης- Μαρία Κάλλας: Μια ΟΛΕΘΡΙΑ σχέση με άδοξο ΤΕΛΟΣ

​Πρόκειται για μια σχέση που απασχόλησε για χρόνια τα διεθνή ΜΜΕ και όχι μόνο… Ένας έρωτας ο οποίος έληξε άδοξα και έκρυβε λαμπερές στιγμές αλλά και πολλά δάκρυα!

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα γνωρίσει την Μαρία Κάλλας το 1957, σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ... Αμέσως η απόλυτη ντίβα της όπερας έγινε στόχος για τον Έλληνα κροίσο που είχε μάθει να κατακτάει εύκολα τις γυναίκες που του κινούσαν το ενδιαφέρον!

Κι οι δύο τους παντρεμένοι, εκείνη με τον Μενεγκίνι, και εκείνος με την Λιβανού. Ο Ωνάσης δεν μπορούσε να την διεκδικήσει ανοιχτά από την πρώτη τους γνωριμία.

Θα περάσουν δύο χρόνια για να καταφέρει να την απομονώσει και να την φλερτάρει ανοιχτά, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του.

drdxcugwdk55cdc21e75f00.jpg
Στην κρουαζιέρα θα είναι αυτός με την σύζυγο του και εκείνη με τον σύζυγο της, κάτι που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για κανέναν τους.

Ο ερωτισμός τους είναι ολοφάνερος. Τόσο, που λέγεται ότι όταν κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Κωνσταντινούπολη ανέβηκε στη θαλαμηγό ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο οποίος ευλόγησε την Κάλλας και τον Ωνάση, νομίζοντας ότι είναι σύζυγοι...

Την ίδια νύχτα οι φήμες λένε ότι Κάλλας και Ωνάσης ξεκίνησαν την ερωτική τους σχέση… Εκείνος θα χωρίσει αμέσως, εκείνη μετά από τρεις μήνες θα βάλει τέλος στο γάμο της.

Το μοιραίο πάθος

Η σχέση τους θα κρατήσει, συνολικά δέκα χρόνια, με πολλούς να λένε ότι οι δύο τους δεν κατάφεραν ποτέ να σταματήσουν να βλέπονται. Πρόκειται, ίσως για την πιο μακροχρόνια σχέση του Έλληνα κροίσου.

Το ζευγάρι είχε μεσογειακό ταπεραμέντο. Εκείνος απόλυτος, ήθελε να νιώθει «ανώτερος» και αρχηγός. Εκείνη, δεν ήταν σαν τις άλλες… Είχε συνηθίσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής!

kallas520_b.jpg
Το πάθος τους μεγάλο, ��ρελαμένοι και ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον καυγάδιζαν σχεδόν καθημερινά.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο κοσμοπολίτης Αρίστος άρχισε να απομακρύνεται από τη σύντροφό του. Η Κάλλας, που είχε αραιώσει τις εμφανίσεις της στην όπερα, περνούσε ατέλειωτες ώρες στη θαλαμηγό, περιμένοντάς τον.

Τα κουτσομπολιά της εποχής λένε ότι η Μαρία είχε αφιερωθεί με σώμα και ψυχή, σε έναν έρωτα που δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση...

Το τραγικό τέλος ενός θυελλώδη έρωτα

Ο χωρισμός θα έλθει το 1968, όταν εκείνος θα βρει το νέο του στόχο, την Τζάκι Κένεντι. Κάτι που θα στοιχήσει πολύ στην Κάλλας, όμως αυτό που στην συνέχεια θα την ισοπεδώσει ήταν το ότι ο Αρίστος της θα κάνει το επόμενο βήμα στην σχέση του με την Τζάκι… αυτό που δεν έκανε ποτέ με εκείνη, θα την παντρευτεί!

Η άλλοτε δυναμική ντίβα, μεταμορφώθηκε σε μια απεριποίητη και αντικοινωνική γυναίκα. Περνούσε ώρες κλεισμένη στο δωμάτιο, κλαίγοντας για τον χαμένο της έρωτα. Οι δημόσιες εμφανίσεις της ελάχιστες…

kallas1_530_532.jpg
Μετά το γάμο του με την Κένεντι οι φήμες θέλουν τους δύο τους να συναντιούνται ακόμα, εκείνος είχε ανάγκη την αγκαλιά της και αυτή την παρουσία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνος πέθανε τον Μάρτιο του 1975 (σε ηλικία 69 ετών) σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Victor Hugo στο Παρίσι , λίγα τετράγωνα από το διαμέρισμα της Mαρίας Kάλλας.

Εκείνη, θα τον ακολουθήσει δυο χρόνια μετά λίγο πριν κλείσει τα 54 χρόνια. Πεθαίνει από καρδιακή ανακοπή πληγωμένη από τον έρωτα και έχοντας χάσει πια την φωνή της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top