ΕΝΤΑΣΗ πάλι στο λιμάνι της Λέσβου-Εκτός ελέγχου η κατάσταση-ΦΩΤΟ

Ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΕΝΤΑΣΗ πάλι στο λιμά��ι της Λέσβου-Εκτός ελέγχου η κατάσταση-ΦΩΤΟ

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο της Μυτιλήνης καθώς οι μετανάστες είναι χιλιάδες και οι άνδρες του λιμενικού που προχωρούν σε καταγραφή τους, είναι μόνο τρεις. Αυτό προκαλεί ταλαιπωρία και σύγχυση που σε συνδυασμό με την άσχημη ψυχολογική κατάσταση των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων οδηγεί σε συγκρούσεις και επεισόδια στα οποία επεμβαίνουν τα ΜΑΤ. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για μικροτραυματισμούς.

Έτσι συνέβη και το πρωί της Πέμπτης, μετατρέποντας τους δρόμους κοντά στο λιμάνι σε πεδία μάχης.

metanastes-19151.jpg
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε να κηρυχθεί η Μυτιλήνη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακροδημήτρη.

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000.

«Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών, δεδομένης και της γνωστής σύνθεσης της κατάστασης των μεταναστών, ενώ η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών» σημειώνει ο κ. Γαληνός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top