Ρεπορτάζ STAR: μπαράζ ληστειών σε σπίτια στην Αθήνα!

Την περίοδο που ο φόβος για κούρεμα των καταθέσεων είχε οδηγήσει πολλούς να σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες

Ρεπορτάζ STAR: μπαράζ ληστειών σε σπίτια στην Αθήνα!

Απανωτά είναι τα περιστατικά κλοπών και ληστειών σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, που έχουν ''σηκώσει'' τις οικονομίες τους από την τράπεζα και φυλάνε τα χρήματα στα σπίτια τους, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η 70χρονη γυναίκα που θα δείτε στο ρεπορτάζ του STAR έλλειψε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου από το σπίτι της και όταν επέστρεψε το βρήκε λεηλατημένο. Με πασπαρτού οι κακοποιοί είχαν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, στην οδό Σπευσίππου, στο Κολωνάκι και είχαν πάρει από το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο 1.200 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 100.000 ευρώ.

Ήταν την περίοδο που ο φόβος για κούρεμα των καταθέσεων είχε οδηγήσει πολλούς να σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Στο κέντρο της Αθήνας πάλι, στην οδό Ρηγίλλης μια 90χρονη συνταξιούχος δικηγόρος αντίκρισε στην πόρτα της μια γυναίκα που της ζήτησε δουλειά ως οικιακή βοηθός. Η άγνωστη απέσπασε την προσοχή της και ο συνεργός της μπήκε στο διαμέρισμα και πήρε από τη ντουλάπα μια βαλίτσα με 700.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα λίγο καιρό πριν είχε κάνει ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα. Είναι πολλά τα περιστατικά κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν προσεκτικά όλες τις υποθέσεις και εκτιμούν ότι οι δράστες είναι κυρίως αλλοδαποί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top