Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου που διαμέλισε 37χρονη κολυμβήτρια στη Ρόδο

42χρονος Ελβετός που ασχολείται επαγγελματικά με τα θαλάσσια σπορ

 Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου που διαμέλισε 37χρονη κολυμβήτρια στη Ρόδο
Συνελήφθη ο χειριστής ταχύπλοου που προκάλεσε τον θάνατο 37χρονης κολυμβήτριας στη Ρόδο. O χειριστής είναι Ελβετός ηλικίας 42 ετών, που λίγο πριν από τη δύση του ηλίου επιχειρούσε θαλάσσια σπορ σέρνοντας με το ταχύπλοο του 6 συνολικά σκιέρ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ροδιακή, η άτυχη γυναίκα ήταν τουρίστρια από την Ρωσία που είχε έρθει πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα και έμενε στην περιοχή Αφάντου, ενώ συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στην συγκεκριμένη παραλία. Την αναζητούσε από χθες βράδυ φίλος της από το νησί που ανησύχησε, όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Στην περιοχή υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο και οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ότι στην παραλία, παρά το γεγονός ότι είχε δύσει ο ήλιος, υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα λουόμενης.

Ακολούθησαν ολονύκτιες έρευνες, αλλά οι φόβοι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν το πρωί όταν βρέθηκε στη θάλασσα το διαμελισμένο πτώμα της κοπέλας.

Το δυστύχημα φαίνεται να συνέβη λίγο μετά τις 8μμ, στην περιοχή Τραουνού, κοντά στο Φαληράκι της Ρόδου, όταν το ταχύπλοο σκάφος, χτύπησε με την προπέλα του την 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να την διαμελίσει. Ο ίδιος ο χειριστής φέρεται να είχε αντιληφθεί το χτύπημα που προκλήθηκε και να σταμάτησε προσωρινά, αλλά επειδή δεν διαπίστωσε κάτι, συνέχισε.

Επίσης, ο ένας από τους σκιέρ υποστήριξε ότι αφού έκαναν έρευνα στην περιοχή και δεν βρήκαν τίποτε, αναχώρησαν.

«Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι» είπε στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 σκιέρ .

Ο χειριστής του σκάφους έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού σύμφωνα με την Ροδιακή, αλλά παραδόξως βρέθηκε να δραστηριοποιείται στην περιοχή ανάμεσα σε Φαληράκι και Αφάντου.

Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας.

Από την άλλη πλευρά, οι καταθέσεις που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου οι 6 σκιερ και ο 42χρονος χειριστής, επιμένουν ότι το σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.


Όπως δήλωσε μιλώντας στο Rodiaki.gr ο κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Νίκος Αρμπουνιώτης, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Συντάχθηκε ήδη δικογραφία σε βάρος του 42χρονου χειριστή ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου Μαρία Αγγελούδη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top