Αύριο θα έχουμε τη δεύτερη πανσέληνο του Ιουλίου- ΜΑΘΕ γιατί λέγεται «blue moon»

Το φεγγάρι των… ρομαντικών

​Την Παρασκευή 31 Αυγού��του θα έχουμε ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «blue moon», ελληνιστί «μπλε φεγγάρι».

Ιδανικό βράδυ για τους ρομαντικούς καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάθε δυόμιση χρόνια…Τι συμβαίνει; Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο μέσα σε έναν μήνα, ενώ κανονικά έχουμε μία κάθε 30 μέρες!

Είναι όμως πραγματικά μπλε; Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται «μπλε» επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια. Το 1883 έγινε η μεγάλη έκρηξη στο ηφαίστειο Κρακατόα…

Αναφερόμαστε σε μια τεράστια έκρηξη, η οποία έμοιαζε σα να έσκασε βόμβα μεγατόνων. Στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας εκτινάχθηκε χώμα που άλλαξε τα χρώματα. Το φεγγάρι φαινόταν μπλε!

Ήταν τόσο σπάνιο το γαλάζιο πρόσωπο της σελήνης που αντίκρυζαν οι άνθρωποι, ώστε το μπλε φεγγάρι έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του «σχεδόν ποτέ». Χαρακτηριστική είναι και η φράση «Οnce in a blue moon», η οποία έχει την έννοια του σπάνιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top