ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: «ΣΑΠΙΖΟΥΝ» τα κοντέινερς λόγω capital controls!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: «ΣΑΠΙΖΟΥΝ» τα κοντέινερς λόγω capital controls!

​Σε αδιέξοδο βρίσκονται εταιρείες οι οποίες λόγω των capital controls δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε κοντέινερς στο λιμάνι του Πειραιά στο τελωνείο.

Η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψαν αποκλειστικές εναέριες εικόνες από τον εμπορευματικό χώρο όπου φυλάσσονται.

Σε όλο τον χώρο όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν χιλιάδες κοντέινερς που έρχονται από το εξωτερικό. Κάποια εκτελωνίζονται καθώς οι εταιρείες είχαν προλάβει να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό και να ξεπληρώσουν την αξία τους. Άλλα όμως παραμένουν χωρίς εκτελωνισμό καθώς δεν μπορούν να αποπληρωθούν λόγω ελέγχου κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Όμως έτσι το κράτος χάνει πολλά εκατομμύρια από δασμούς και φόρους με την αδυναμία εκτελώνισης τους.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτό το σημείο αλλά ως ντόμινο μεταφέρεται καθημερινά και στους μεταφορείς που βλέπουν την δουλειά τους να μειώνεται σε τεράστιο βαθμό.

Την ίδια στιγμή στα εγκλωβισμένα κοντέινερς και όχι μόνο γίνεται συνεχής έλεγχος από το ΣΔΟΕ με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανακάλυψη παράνομων προϊόντων όπως είναι τα αδασμολόγητα τσιγάρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top