Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καλογριάς και στο δάσος της Στροφυλιάς-Υπό έλεγχο στη Σταμάτα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καλογριάς και στο δάσος της Στροφυλιάς-Υπό έλεγχο στη Σταμάτα

Με πέντε υδροφόρα οχήματα συνέδραμε η Περιφέρειας Αττικής στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή της Σταμάτας, στον Δήμο Διονύσου.


2338417.jpg


Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς και όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ενώ σημαντική βοήθεια αποτέλεσαν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καλόγριας και στο δάσος της Στροφυλιάς, ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Κουνουπελάκι και έχει προχωρήσει προς την Καλόγρια. Στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει πάρει διαστάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει την συνδρομή από όμορες περιοχές και από την Αχαΐα.

Η εκδήλωση της φωτιάς προκάλεσε ανησυχία στους λουόμενους, οι οποίοι άρχισαν να φεύγουν από την παραλιακή ζώνη.

2338411.jpg

Eν τω μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για αύριο Τετάρτη σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2338396.jpg

Ο κίνδυνος είναι στην κατηγορία 4 και αφορά τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος),
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση τω�� αγρών.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top