Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος Ιρανός "τζιχαντιστής"

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος Ιραν��ς "τζιχαντιστής"

​Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος Ιρανός ο οποίος συνελήφθη καθώς εμπλέκεται στη τρομοκρατική δράση εξτρεμιστικής Ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο 51χρονος προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με τρεις Αφγανούς, που, κατά το κατηγορητήριο, είχε προμηθεύσει με πλαστά Βουλγαρικά διαβατήρια.

Ο συνήγορός του κ. Παράσχος Σαμαράς, επικοινώνησε με το LesvosNews και σημείωσε: «Σχετικά με την υπόθεση του «τζιχαντιστή» και ορμώμενος από τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν αυθαίρετα, προκειμένου μάλιστα να αποφευχθεί η κρίση πανικού στον λεσβιακό πληθυσμό, ως συνήγορος υπεράσπισης οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα: ο εντολέας μου ουδέποτε παραδέχθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, για του λόγου το αληθές δεν έγινε συζήτηση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης επ” αυτού, ούτε ενώπιον της εισαγγελέως τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

Επίσης δεν παραδέχθηκε ποτέ την συμμετοχή του στο ISIS, καθώς και ότι δεν είχε καμία σχέση με τους τρεις Αφγανούς (δύο γυναίκες και ένας άντρας).

Το διαβατήριο του είναι καθ” όλα νόμιμο και όχι πλαστό, είναι κάτοικος Βερολίνου (κατέχει γερμανικό διαβατήριο) και διατηρεί επιχείρηση στην Αθήνα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εισέλθω στην ουσία της υπόθεσης διότι η Κύρια Ανάκριση είναι μυστική και απαγορεύεται να αναφέρω οτιδήποτε περισσότερο από τον Νόμο.

Ωστόσο, οφείλω ως συνήγορος υπεράσπισης όχι μόνο να προφυλάξω τον εντολέα μου, αλλά και να προστατεύσω την κοινή γνώμη από ξενοφοβία και ρατσισμό.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top