Λήγει η προθεσμία υποβολής για το μηχανογραφικό-ΠΕΦΤΟΥΝ οι βάσεις

Οι βάσεις εισαγωγής αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου

​Μέχρι σήμερα θα πρέπει οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών να υποβάλλουν οριστικά το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο.

Από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι χθες το βράδυ είχαν κατατεθεί περισσότερα από 90.000 μηχανογραφικά και όλα δείχνουν ότι η πλειονότητα των υποψηφίων έχει προχωρήσει στην οριστικοποίησή τους.

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, καταποντισμός σε κάποιες σχολές της περιφέρειας όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις, αλλά και μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια. Αυτό εί��αι το γενικό περίγραμμα των βάσεων εισαγωγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τις βάσεις 2015, η Ιατρική της Αθήνας θα κινηθεί ανάμεσα στα 19.000 και τα 19.050 μόρια, η Νομική της Αθήνας θα κινηθεί περί τα 18.500, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ. Στα 18.070 μόρια αναμένεται να κινηθεί η Ιατρική Αλεξανδρούπολης καταγράφοντας πτώση 600 μορίων. Στη Νομική Κομοτηνής αναμένεται πτώση 700 μορίων (17.550 μόρια), ενώ 400 με 500 μόρια θα είναι η πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές. Γενικά, η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία. Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές (11.000 με 13.000 μόρια) της τεχνολογικής και της θετικής κα��εύθυνσης δεν αποκλείεται να καταγραφή μικρή άνοδος.

Αστάθμητοι παράγοντες, όπως είναι το κλείσιμο των τραπεζών, δημιουργούν καινούργια δεδομένα στις επιλογές των υποψηφίων. «Πάρα πολλοί υποψήφιοι αλλάζουν το μηχανογραφικό τους διότι οι οικογένειες νιώθουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά σε σπουδές σε άλλη πόλη και πιέζουν τα παιδιά να αλλάξουν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν σχολές μόνο στην πόλη τους κάνοντας σημαντικές υποχωρήσεις στο αντικείμενο σπουδών» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top