Επιχείρηση διάσωσης από ελληνικές και τούρκικες αρχές για το ιστιοφόρο που βυθίστηκε στο Αιγαίο

Ελικόπτερο σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας μετέφερε ένα παιδί και μια έγκυο γυναίκα στη Σάμο.

Επιχείρηση διάσωσης από ελληνικές και τούρκικες αρχές για το ιστιοφόρο που βυθίστηκε στο Αιγαίο

Χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσοι παράνομοι μετανάστες επέβαιναν στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε στις 12 το μεσημέρι ανοιχτά του Αγαθονησίου, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από ελληνικές και τούρκικες αρχές προκειμένου να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τούρκικο ελικόπτερο και αεροπλάνο που συμμετέχουν στις έρευνες πέταξαν μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο.

Λίγο αργότερα πλοίο του τουρκικού λιμενικού περισυνέλλεξε περισσότερα από 10 άτομα, αναμεσά τους όμως και έναν νεκρό ενώ ελικόπτερο σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας μετέφερε ένα παιδί και μια έγκυο γυναίκα στη Σάμο.

Στο νησί όμως έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την σίτιση των εκατοντάδων μεταναστών καθώς σύμφωνα με επιστολή της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου και του αντιπεριφερειάρχη Σάμου: «Από σήμερα 07/07/15 σταματάει η σίτιση των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη πόλη της Σάμου μετά από αδυναμία πληρωμής, έστω και μέρους της οφειλής προς την εταιρεία τροφοδοσίας, που έχει αναλάβει τη σίτισή τους».

Μετά την επιστολή, τα αρμόδια υπουργεία κίνησαν τις διαδικασίες ώστε να πληρωθεί μέρος της οφειλής προς τον προμηθευτή.

Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη, στο κέντρο υποδοχής Καρα - Τεπε, περίπου 1000 μετανάστες ξεκίνησαν διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά. Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές λένε πως διαθέτουν ελάχιστα μέσα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top