Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών από τον Σεπτέμβριο

Χρειάζεται να βρεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών από τον Σεπτέμβριο

​Συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ αλλά και εθνικούς πόρους χρειάστηκαν πέρυσι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για να λειτουργήσουν. Φιλοξενήθηκαν 85.000 παιδιά, αν και οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 120.000, και 19.500 άτομα είχαν δουλειά.

«Τα διαθέσιμα κονδύλια για φέτος από το ΕΣΠΑ 2 είναι περί τα 70 εκ. ευρώ και στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εξασφαλισθούν άλλα 20 εκ. το πολύ 30 από εθνικούς πόρους. Τα παιδιά που θα εξυπηρετηθούν θα είναι 40.000 και οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι από τους 19.500 ήδη απασχ��λούμενους σ' αυτά τα προγράμματα θα έχαναν τη δουλειά τους», είπε στο Star ο Αρμόδιος Κοινωνικής Πολιτικής ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

Αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τους δήμους είναι να βρεθούν το συντομότερο τα 200 εκ. ευρώ γιατί διαφορετικά περισσότερα από 40.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

«Πρέπει πάση θυσία να εξασφαλισθούν αυτά τα χρήματα. Εάν δεν εξασφαλισθούν τότε θα ζήσουμε μία τραγικά αρνητική κατάσταση από το Σεπτέμβριο και μετά η οποία θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση και χιλιάδες εργαζόμενους στον κύκλο της ανεργίας και της φτώχειας» τόνισε ο κύριος Δανιηλίδης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπάρχει η σκέψη να αυξηθεί ο φόρος μπύρας από το 3 στο 10%. Το ποσό που θα προκύψει θα δοθεί στους δήμους και αν και προορίζεται για την ανακύκλωση φαίνεται ότι θα διατεθεί σε κοινωνικές δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top