Σοβαρές ελλείψεις στον «Ευαγγελισμό»- Απειλείται η λειτουργία του νοσοκομείου

Η χρηματοδότηση είναι για την κάλυψη βασικών αναγκών μέχρι το τέλος του Ιουλίου

Σοβαρές ελλείψεις στον «Ευαγγελισμό»- Απειλείται η λειτουργία του νοσοκομείου

​Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας. Ο «Ευαγγελισμός» σύμφωνα με επίσημες πηγές, έχει χρηματοδότηση για την κάλυψη βασικών αναγκών μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

«Ευτυχώς για να σκοτώσεις έναν ασθενή χρειάζεται τρομερή προσπάθεια. Οι ασθενείς ζουν χάρη στην τύχη τους και οπωσδήποτε στο φιλότιμο των εργαζομένων που είναι εδώ» δηλώνει ο Δ.Πιστολάς, νοσηλευτής του «Ευαγγελισμού».

Όταν από τους ανθρώπους που έχουν καθημερινή επαφή με τους ασθενείς του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας ακούγονται αυτές οι καταγγελίες, τότε η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι απλά τραγική. Σ’ ένα περίπου μήνα, αν δεν δοθεί κρατική χρηματοδότηση, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει από τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, πάνες ακόμη και είδη χειρουργείου.

«Αντλούμε χρήματα από το φαρμακείο που υπάρχει κάποιο μικρό απόθεμα για να πάνε σε χειρουργικά υλικά που δεν έχουμε καθόλου ή ελάχιστα αποστειρωμένα σεντόνια» επισημαίνει ο καρδιολόγος και πρόεδρος Εργαζομένων, κ. Σιώρας.

Οι μηνιαίες δαπάνες του νοσοκομείου των χιλίων κλινών είναι 8 εκατ. και ο κάθε νοσηλευόμενος κοστίζει περίπου 2.000- 2.500 ευρώ. Συνολικά απαιτούνται για την λειτουργία του 96 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Για το πρώτο εξάμηνο η χρηματοδότηση που έλαβε από το κράτος ανέχεται στα 9 εκ. ευρώ. Έτσι οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι πολλές φορές το ιατροφαρμακευτικό υλικό που χρειάζονται.

Στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχουν πολλά από τα είδη των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται για ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις. Πρόβλημα υπάρχει και με τα είδη ενδοφθάλμιων φακών, ενώ έλλειψη υπάρχει και στα υλικά για τη διενέργεια ουροκαλλιεργειών.

«Βλέπουμε κάθε μέρα ανθρώπους να πεθαίνουν, ανθρώπους που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και όλο αυτό το παίρνουμε στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε ούτε ψυχολογικά να βοηθήσουμε τους ασθενείς» αναφέρει ο νοσηλευτής Δ. Πιστολάς.

Όμως πέρα από τις ελλείψεις σε είδη νοσηλείας, παρατηρείται και αποδυνάμωση του έμψυχου υλικού, με αποτέλεσμα 40-50 ασθενείς να πρέπει να εξυπηρετηθούν από έναν μόνο νοσηλευτή, αφού όπως αναφέρουν τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top