Υπεράσπιση Ρουπακιά: Συμπονούμε βαθιά την οικογένεια Φύσσα

Μητέρα Φύσσα: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις

Την άρνησή του να προβάλλει αντιρρήσεις στο αίτημα πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα , γνωστοποίησε μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γ.Ρουπακιά λέγοντας ταυτόχρονα πως σέβεται βαθιά και συμπονεί την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

2305974.jpg

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά σημείωσε χαρακτηριστικά «Δε θα προβάλουμε καμιά ένσταση για την παράταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, την οποία σεβόμαστε β��θιά και τη συμπονούμε.»

Από την άλλη μεριά η μητέρα του Παύλου Φύσσα απάντησε:«Τον εαυτό σου να συμπονέσεις».

2305979.jpg

Παράλληλα ο συνήγορος του κατηγορούμενου Σαντοριναίου, ανέφερε «Δε θα προβάλουμε αντίρρηση ούτε εμείς, θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας για τις κατηγορίες τις οποίες αρνούμαστε.»

Τότε η μητέρα και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα είπαν «Εμάς γιατί μας κοιτάς...»

Την ίδια ώρα, να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητεί- σχεδόν- σύσσωμη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επεσήμαναν πως ουδέποτε σε καμία απόφαση ή βούλευμα ελληνικών αρχών έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής αυτοτελώς για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έχει ήδη αρχίσει να υποβάλλει ενστάσεις στην παράσταση πολιτικής αγωγής θυμάτων εγκληματιών ενεργειών. Η βασική θέση τους είναι ότι «δεν μπορεί να είναι όλοι εναντίον όλων», κυρίως για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, απ΄τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδική πράξη κατά κάποιου προσώπου που να καταλογίζεται σε κάποιους κατηγορουμένους. Η θέση τους είναι πως γενικά η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης επιβουλεύεται τη δημόσια τάξη γενικά.

Πάντως η συνήγορος του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρνήθηκε να τοποθετηθεί για ��ο θέμα της πολιτικής αγωγής και της αποβολής της.

Αντίθετα την ένταση περί αποβολής της πολιτικής αγωγής για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ο συνήγορος του Γιώργου Γερμενή.

Η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως ο εντολέας της υποστηρίζει ότι «δεν αναφέρεται καν το όνομά μου ως εμπλεκόμενου, ή έστω ως απλή αναφορά σε καμία επιμέρους εγκληματική πράξη, που τελέστηκε σε βάρος των προσώπων εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος μου».

Ο Δημ. Παπαδέλλης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε πως «δεν υπάρχει στα δικόγραφα των αιτούμενων πολιτική αγωγή, κανένα πραγματικό περιστατικό ή καμιά πράξη που να μπορεί να αποτελεί έστω βάση συζήτησης για την παράσταση πολιτικής αγωγής. Αν τους επιτραπεί θα αποτελεί νομικό και νομολογιακό σφάλμα και θα πλήξει και την συνέχεια της διαδικασίας».

O Τάκης Μιχαλολόλιας, εκ μέρους του Νικ. Μιχαλολιάκου, ανέφερε πως ο εντολέας του παραπέμπεται για εγκληματική οργάνωση, χωρίς καμία επιμέρους πράξη. «Συνεπώς για να νομιμοποιείται ο παθών παράσταση πολιτικής αγωγής θα πρέπει να προκύπτει άμεση βλάβη. Εν προκειμένω όμως πρέπει να προσδιοριστεί ποιος είναι ο άμεσος παθών. Εκ τοις πράγμασι έχετε μια ασυγκρότητη εγκληματική οργάνωση . Δεν έχετε κατηγορούμενο για συγκρότηση. Δηλαδή θα μπορούσε , από τη στιγμή που μια εγκληματική οργάνωση πλήττει τη δημόσια ασφάλεια, να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε πολίτης; Δηλαδή σε μια δίκη για εμπορία ναρκωτικών ��πό εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε τοξοκομανής; Δεν έχουν τέτοια δικαιώματα σύμπαντες οι πολίτες. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ξένος τελείως με τις πράξεις που προκάλεσαν τις φερόμενες βλάβες και προσβολές στους πολιτικώς ενάγοντες.»

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για Ιούνιο και Ιούλιο : Δηλαδή θα συνεδριάσει στις 8,22, 25, 29 Ιουνίουκαι στις 2,9, 14, 16, 21 και 28 Ιουλίου καθώς και 2 και 7 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top