Διάλογοι- φωτιά για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών «καίνε» αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και λιμενικούς

Ερευνάται η εμπλοκή τους

​Την ώρα που στη χώρα μας φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, ένα κύκλωμα το οποίο ερευνά η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου φέρεται να διευκόλυνε τους διακινητές, να απελευθερώνει όποιους ήθελε, να χορηγεί τα απαραίτητα έγγραφα και μάλιστα με τις... πλάτες αξιωματικών της αστυνομίας, λιμενικών και ιδιωτών.

Το πόρισμα που έχει στα χέρια της η κ. Ράικου, και είναι το αποτέλεσμα της έρευνας των αδιάφθορων της ελληνικής αστυνομίας, περιγράφει τον τρόπο δράσης του κυκλώματος αλλά και πολλές συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι κοριοί. Σε έναν από αυτούς τους διαλόγους τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τοποθετούν αξιωματικούς της αρεσκείας τους σε θέσεις κλειδιά στην διεύθυνση Αλλοδαπών.

Αξιωματικός Αλλοδαπών: «Άκου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, ο Π……… πρέπει οπωσδήποτε να μη φύγει. Να φύγει οπωσδήποτε όμως ο Λ……... Ξέρω εγώ τι σου λέω και γιατί. Έτσι να τα κάνεις τα πράγματα και οπωσδήποτε πρέπει να έρθει στο Αλλοδαπών ο Γ……….. Να το ρυθμίσεις οπωσδήποτε».

Ιδιώτης: «Το έχω έτοιμο και κανονισμένο. Μη ξεχνάς ότι έχω φίλους».

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εμπλέκουν και αξιωματικούς του Αρχηγείου της αστυνομίας ενώ εμφανίζονται σίγουροι για την τύχη ακόμα και του υπουργού Γιάννη Πανούση.

Ιδιώτης: «Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός».

Αξιωματικός Αλλοδαπών: «Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών».

Ιδιώτης: «Ναι, έτσι θα γίνουν τα πράγματα».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Γιάννης Πανούσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για προσπάθεια πολιτικής ��κτροπής και προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος, ξεπερνάει δηλαδή τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top