Σύζυγος αγνοούμενου του Norman Atlantic: «Ας έρθουν να βάλουν φυλακή εμένα και τα 3 παιδιά μου»

Έδωσαν στους συγγενείς 1.000 ευρώ και τώρα ζητούν φόρο τα 400!

​Οι μνήμες από το ναυάγιο του Norman Atlantic είναι ακόμα νωπές και οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ωστόσο έχουν κι άλλα προβλήματα!

Έρχεται ο φόρος… δωρεάς στο βοήθημα που έλαβαν οι οικογένειες των νεκρών και των αγνοούμενων οδηγών.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των επτά άτυχων μελών της προσφέροντας στην καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ.

Όταν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων της ναυτικής τραγωδίας πήγαν στην Εφορία να δηλώσουν το βοήθημα ως όφειλαν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έκπληκτοι άκουσαν να τους ζητούν τα 400 από τα 1.000 ευρώ ως φόρο δωρεάς!

«Δεν έχω να τους τα δώσω. Ας έρθουν να βάλουν φυλακή εμένα και τα τρία παιδιά μου», δηλώνει η σύζυγος του αγνοούμενου Απόστολου Νικολαρά.

Όταν η ΟΦΑΕ ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών. Η υπάλληλος αφού έψαξε το ζήτημα επί πέντε ημέρες, απάντησε ότι όντως το ποσό υπόκειται σε φορολογία και μάλιστα της τάξεως του 40%. Δηλαδή από τις 7.000 ευρώ τα 2.800 ευρώ πρέπει να πάνε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ΟΦΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη και ζητά την εξεύρεση ρύθμισης η οποία θα απαλλάσσει τις οικογένειες αυτές από οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση για τα ποσά των βοηθημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top