Η ΠΡΩΤΗ γιορτή κάνναβης είναι γεγονός: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα!

ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες-Πρώτη ανάρτηση: 09/05/2015 19:22

Η ΠΡΩΤΗ γιορτή κάνναβης είναι γεγονός: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα!

​Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση-γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης διοργανώθηκε σήμερα Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος, όπου πήγε πλήθος κόσμου.

2291080.jpg

2291372.jpg
Η γιορτή, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δ��άσης Global Marijuana March, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και κράτησε πάνω από δώδεκα ώρες, ενώ είχε την μορφή συλλαλητηρίου.

ξκλ.jpg
Μάλιστα, το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που διοργανώνει τη γιορτή τη συνδέει με «την 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού».

γφνξηφγξη.jpg

2291286.jpg
Με το σύνθημα «Πάνω η φούντα», οι διοργανωτές θέλουν να τονίσουν την αποτυχία της κατασταλτικής αντιναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών».

2291362.jpg
Ωστόσο, αντίδραση υπήρξε από το ΚΕΘΕΑ, το «18 Άνω» αλλά και εργαζόμενους στους φορείς πρόληψης των ουσιών και εξαρτήσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι: «Ως εργαζόμενοι/ες στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την επιδερμική και ισοπεδωτική λογική: όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top