Ζούγκλα… η Τούμπα: Βεγγαλικά, ρόπαλα, μολότοφ, συλλήψεις και τραυματισμοί

Δύσκολη νύχτα η χθεσινή για την αστυνομία της Θεσ/κης

Ζούγκλα… η Τούμπα: Βεγγαλικά, ρόπαλα, μολότοφ, συλλήψεις και τραυματισμοί

​Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο γήπεδο Τούμπας και στην ευρύτερη περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, ενώ προηγήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και έλεγχοι ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, τραυματίστηκαν ένας ιδιώτης και τρεις αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, κάποια άτομα φορώντας κράνη συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην οδό Παπαναστασίου, και πετώντας βεγγαλικά, επιτέθηκαν σε κέντρο διασκέδασης, όπου βρίσκονταν φίλαθλοι τοπικής ομάδας

Φεύγοντας από το μαγαζί, τα ίδια άτομα με τα κράνη, με χρήση ξύλινων και μεταλλικών ράβδων επιτέθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τη στιγμή που αυτό στάθμευε στην οδό Ψαρών και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν από τους επιβάτες του.

Σε αστυνομικούς ελέγχους που ακολούθησαν εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν 22 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.

Δύο ώρες αργότερα, κατά την διάρκεια της περιπολίας αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε κίνηση άλλης ομάδας ατόμων, τα οποία κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Τούμπας.

Τα συγκεκριμένα άτομα, αφού πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ σε σύνδεσμο τοπικής ομάδας, ο οποίος ήταν κλειστός, επιτέθηκαν στη συνέχεια απρόκλητα με ρόπαλα και αντικείμενα, εναντίον αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Στο σημείο επενέβησαν αμέσως ��ντρες της αστυνομίας και πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις ατόμων, ηλικίας από 18 ως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Από την επίθεση σε βάρος αστυνομικών, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top