Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της μετανάστριας που ναυάγησε στην Ρόδο!

ΔΕΙΤΕ τι είπε η ίδια

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της μετανάστριας που ναυάγησε στην Ρόδο!

​Η φωτογραφία με το φόβο και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της έκανε το γύρο του κόσμου.

Η ιστορία της Ουεγκάσι Νεμπιάτ δημοσιεύτηκε από την Daily Mail και την Bild.

Η 24χρονη κοπέλα από την Ερυθραία μόλις είχε διασωθεί έπειτα από το ναυάγιο της Ρόδου, όταν συναντήθηκε με συμπατριώτες της, λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς ενώ επιθυμία της είναι να φτάσει στην Σουηδία.

Η Ουεγκάσι Νεμπιάτ ήταν ανάμεσα στους 100 μετανάστες που πάλεψαν με τη θάλασσα όταν η βάρκα τους που ήταν μόλις για 30 άτομα κομματιάστηκε στις ακτές της Ρόδου.

Η ίδια διηγείται στην Daily Mail το ταξίδι που έκανε με προορισμό την Ευρώπη και την αγωνία της να εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή.

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Δεν είμαστε σίγουροι τι θα κάνουμε, αλλά ελπίζουμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη».

Ξεκίνησε από το σπίτι της στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας πριν από ενάμιση μήνα. Πήρε λεωφορείο και περπάτησε 70 χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με το Σουδάν. Από εκεί οι διακινητές την μετέφεραν οδικώς στο Χαρτούμ. Με πλαστό διαβατήριο πέταξε για την Κωνσταντινούπολη. Επόμενος σταθμός οι ακτές του Μαρμαρά όπου περίμενε μαζί με άλλους μετανάστες από την Αφρική και πρόσφυγες από την Συρία τους δουλεμπόρους με το ξύλινο σαπιοκάραβο που θα τους μετέφερε στη Ρόδο.

Η οικογένειά της πλήρωσε περισσότερα από 9.000 χιλιάδες ευρώ, για να της δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει μία καινούρια ζωή στη Σουηδία.

Μιλώντας μέσα από μία μάσκα οξυγόνου, αφού μετά το ναυάγιο έπαθε πνευμονία, η Ουεγκασι κοκκίνισε όταν της έδειξαν την φωτογραφία με τον διασώστη να τη βγάζει από τη θάλασσα.

«Δε θυμάμαι πολλά. Ήμουν στο νερό φοβισμένη και μετά βρέθηκα εκεί. Νιώθω τυχερή. Έχω οικογένεια πίσω στην πατρίδα και είμαι τυχερή που τα κατάφερα».

Στο ρεπορτάζ της η Daily Mail κάνει αναφορά και στους Ροδίτες και τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση και την καλοσύνη με την οποία αντιμετώπισαν τους ναυαγούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top