Τραγικό: Καρκινοπαθής από την Κρήτη έμεινε ανασφάλιστη επειδή δεν «ξύπνησε» για την επιτροπή!

Οι γονείς της στηρίζονται τώρα στην ανθρωπιά των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου

​Οργή προκαλεί η απάνθρωπη αντιμετώπιση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), απέναντι στην 25χρονη Βιλιάνα από τα Χανιά, η οποία βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, πάσχοντ��ς από καρκίνο.

Η αρμόδια επιτροπή δεν πιστοποίησε την αναπηρία της, επειδή δεν ήταν παρούσα εκεί η ίδια η κοπέλα! Ως αποτέλεσμα εκείνη έχει μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και οι γονείς της στηρίζονται τώρα στην ανθρωπιά των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Η Βιλιάνα πάσχει από μία σπάνια μορφή γονιδιακής μετάλλαξης που έχουν επίσης η μητέρα και τα αδέρφια της και η οποία προκαλεί καρκίνο. Από τον Φεβρουάριο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού παρουσίασε υποτροπή στο μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου και αφαίρεσε δεύτερο όγκο, μετά την πρώτη επέμβαση το 2008.

biliana1.jpg
Στο μεταξύ, έκλεισε τα 25 και έτσι, έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της. Εκείνος, για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα να κινεί τις διαδικασίες για εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας της καρκινοπαθούς κόρης του, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη.

Τελικά η αρμόδια επιτροπή τους κάλεσε σήμερα στο ΙΚΑ Χανίων, ωστόσο ο γιατρός από την Αθήνα δεν δέχτηκε καν να δει τον πατέρα, ούτε να εξετάσει τον φάκελό του, επειδή όπως του είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν είναι το παιδί εδώ, τότε δεν είμαι ούτε εγώ εδώ».

Στο μεταξύ, και η μητέρα της κοπέλας, η οποία πάσχει επίσης από τη νόσο, έχει υποβληθεί σε ολική αφαίρεση του παχέος εντέρου και του μεγαλύτερου τμήματος του λε��τού εντέρου και τρέφεται μόνο με ορό, τον οποίο πληρώνουν οι ίδιοι.

Παρόλα αυτά, με τις αλλαγές που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, η γυναίκα αυτή, από αναπηρία άνω του 80% που είχε και ενώ η κατάσταση της υγείας της διαρκώς επιδεινωνόταν, το ποσοστό αναπηρίας έπεσε στο 40%, ενώ θεωρείται και ικανή να εργαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top