Οδηγός βουνού "τσέπωσε" τα χρήματα Ελλήνων ορειβατών και τους άφησε σύξυλους!

Έδωσε 11.500 ευρώ ο καθένας από τους συνολικά εννιά

Οδηγός βουνού "τσέπωσε" τα χρήματα Ελλήνων ορειβατών και τους άφησε σύξυλους!

​Θύματα απάτης από έναν σέρπα (οδηγό βουνού), έπεσαν 8 Έλληνες ορειβάτες ο οποίος αφού πήρε 11.500 ευρώ από τον καθένα, για να τους συνοδεύσει στην ανάβασή τους σε μια από τις κορυφές του Εβερεστ, τους άφησε στο Κατμαντού να τον περιμένουν χωρίς αυτός τελικά να εμφανιστεί ποτέ. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει πάει στην Ινδία με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του και να έχει ενοικιάσει αυτοκίνητο για να ξεφύγει από τις αστυνομικές αρχές.

Μεταξύ των θυμάτων του είναι και μια νεαρή Ινδή, η Καντάνα Ραχάν, η οποία ενσωματώθηκε στην ελληνική αποστολή και δήλωσε συντετριμμένη, γιατί, όπως είπε, τα χρήματα που έδωσε ήταν όλη η περιουσία του πατέρα της.

Το περιστατικό, έφερε στο φως της δημοσιότητας, η τοπική αγγλόφωνη εφημερίδα The Himalaya Times σε ένα άρθρο με τίτλο «Εννιά ορειβάτες έχασαν τα εκατομμύριά τους»

Ο εν λόγω σέρπα-απατεώνας ονομάζεται Ντόρτζε Τσερίνγκ.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Επισκέπτομαι για 8η φορά το Νεπάλ, έχω ανέβει σε πολλές κορυφές του Εβερεστ, ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Himalaya Times o Βολιώτης ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με τον οδηγό τους, τον Ντόρτζε Τσερίνγκ, την περασμένη Πέμπτη, έδωσαν τα χέρια και τα χρήματα και την επόμενη μέρα τον περίμεναν στο ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει στο Κατμαντού, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε και οι ορειβάτες απευθύνθηκαν στο γραφείο του, όπου όμως ούτε εκεί είχε δώσει σημεία ζωής.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, Ρεγουί Ναραχίρι, δήλωσε ότι έγινε έφοδος στο σπίτι του, αλλά ο σέρπα δεν βρέθηκε.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ζήτησαν από το πρακτορείο του σέρπα να τους παραχωρήσει νέα ομάδα οδηγών βουνού και να αναλάβει τα έξοδα της αποστολής, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι προχθές επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο διεθνούς φήμης Αγριώτης αναρριχητής Νίκος Μαγγίτσης, ο μοναδικός Ελληνας που έχει κατακτήσει τις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη μας. Τα μέλη της αποστολής είναι έξι Ελληνες (πέντε Βολιώτες, και ένας Κρητικός) ορειβάτες, έμπειροι στο χώρο και ιδιαίτερα προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Οι Βολιώτες ορειβάτες είναι μέλη του ΕΟΣ Βόλου και είναι ο Γιώργος Ράιος από την Αγριά (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), ο Κώστας Παναγιώτου (απόστρατος στρατιωτικός των Ειδικών Δυνάμεων), ο Κώστας Τσαντός (Αθλητής ορεινού τρεξίματος) και ο Θανάσης Γουλομήτρος (αθλητής στίβου).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top