Καταληψίες ΕΚΠΑ: «Δεν έχουμε κάνει ζημιές»- ΑΠΑΝΤΟΥΝ με βίντεο από το εσωτερικό της Πρυτανείας

Υπό κατάληψη για 16η μέρα ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας

​Οι καταληψίες του ΕΚΠΑ με βίντεο από το εσωτερικό της Πρυτανείας, η οποία είναι υπό κατάληψη για 16η μέρα, θέλουν να διαβεβαιώσουν ότι ο χώρος δεν έχει υποστεί φθορές και βανδαλισμούς.

Tο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο indymedia, χαρακτηρίζεται από τους αντιεξουσιαστές ως «ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, είναι εμφανές ότι δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιές».

«Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχέ��, θα πέσει στο κενό», αναφέρουν οι καταληψίες.

Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ με ανακοίνωσή της έκανε έκκληση στην κυβέρνηση, ζητώντας της να επέμβει δραστικά στο θέμα της κατάληψης, γιατί «θα χαθούν ζωές!». Σύμφωνα με την πρυτανεία, στο εσωτερικό του ΕΚΠΑ γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα.

Να επισημάνουμε ότι δεν είναι γνωστό, πότε βιντεοσκοπήθηκαν οι χώροι σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και ούτε πως είναι οι υπόλοιποι χώροι της Πρυτανείας.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 21 προσαγωγές ατόμων, ��κ των οποίων τα 15 συνελήφθησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top