Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών

Η νέα διάταξη που σκέφτεται να συμπεριλάβει το Υπ. Παιδείας

​Με διάταξη την οποία σκέφτεται να συμπεριλάβει ο Υπουργός Παιδείας, σε πολυνομοσχέδιο για την παιδεία τις επόμενες μέρες, τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπ��νικών Σχολών θα ισοδυναμούν με μάστερ!

Αυτό θα ισχύσει, σε περίπτωση που περάσει η διάταξη που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, και αφού οι φοιτητές ολοκληρώσουν ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές.

Για το θέμα είχε συνάντηση προ ημερών, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπάλτας με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Τ. Μοροπούλου.

Ένα πρόβλημα που ενδεχομένως π��οκύψει από αυτήν την απόφαση είναι οι προβλέψεις της περίφημης συνθήκης της Μπολόνια, καθώς αν προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας τότε τα ελληνικά Πολυτεχνεία θα εισαγάγουν τη μορφή του «απευθείας μεταπτυχιακού», παραβιάζοντας τους προβλεπόμενους τρεις κύκλους σπουδών από τη συγκεκριμένη συνθήκη.

Η αναβάθμιση του πτυχίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων από τις αρχές του ’80. Το αίτημα να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών, το επανέφερε η κ. Μοροπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top