ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών ότι θα τους έκαιγαν ζωντανούς-Υπό κατάληψη η πρυτανεία

Πρώτη ανάρτηση: 19/03/2015 18:12

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών ότι θα τους έκαιγαν ζωντανούς-Υπό κατάληψη η πρυτανεία

​Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη τελεί η πρυτανία. Τα μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 100 φοιτητές (από διάφορους κλάδους του ΑΠΘ) που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στο κτίριο Διοίκησης, διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η Σύγκλητος συνεδρίαζε με κλειστές πόρτες, αν και είχαν λάβει διαβεβαίωση για τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στις συνεδριάσεις.

Για το λόγο αυτό και ζήτησαν να μπουν μέσα στην αίθουσα, απειλώντας πως θα σπάσουν την πόρτα. Τελικά όμως δεν τους άφησαν και τότε οι φοιτητές έσπασαν το πόμολο της πόρτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν φύλακες οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των φοιτητών με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί ελαφρά και να διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Μάλιστα οι φοιτητές σύμφωνα με καθηγητές, έβαλαν φωτιά σε ένα χαρτί το οποίο έπεσε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η μοκέτα. Φοβήθηκαν όπως λένε ότι θα τους έκαιγαν ζωντανούς. Ευτυχώς όμως η πυρκαγιά, σβήστηκε γρήγορα.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία. Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top