ΒΙΝΤΕΟ: Τα βρήκε σκούρα ο Ντάισελμπλουμ - Του τα ψάλλαν Έλληνες φοιτητές

«Δεν μπορείτε να λέτε ότι κάθε Ολλανδός θα δώσει 700 ευρώ σε κάθε Έλληνα»

ΒΙΝΤΕΟ: Τα βρήκε σκούρα ο Ντάισελμπλουμ - Του τα ψάλλαν Έλληνες φοιτητές

​Σκούρα τα βρήκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία, έπεσε πάνω σε Έλληνες φοιτητές που δεν του επεφύλασσαν και τόσο θερμή υποδοχή.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, φαίνεται ο κ. Ντάισελμπλουμ να έχει έναν θερμό διάλογο με Έλληνα φοιτητή, ο οποίος δεν μασάει και αρχίζει να τον βομβαρδίζει λεκτικά για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα.

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές έξι δισεκατομμυρίων την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε Έλληνα για τα πακέτα διάσωσης, ενώ δεν ισχύει αυτό», είπε ο φοιτητής στον πρόεδρο του Eurogroup, διατηρώντας πάντα την ευγένεια και την ευπρέπεια.

Μάλιστα ο κ. Ντάι��ελμπλουμ φάνηκε πρόθυμος να τον ακούσει και να του απάντησε κιόλας λέγοντας:

«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες, έχει ευθύνη η κοινωνία και η ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει. Κατηγορείτε εμάς. Στην Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα διαφθοράς πριν τη κρίση. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή θα τη στηρίξω».

Φεύγοντας, οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια, ενώ ο Γ. Ντάισελμπλουμ με αρκετή δόση χιούμορ προσπάθησε να… αναβιώσει τη θρυλική χειραψία που είχε στο τέλος της πρώτης του συνάντησης με τον Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top