Διώτης: Απορρίφθηκε το αίτημά του να μην καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο

Η δίκη διακόπηκε για αύριο το μεσημέρι

Διώτης: Απορρίφθηκε το αίτημά του να μην καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο

​Απορρίφθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα που υπέβαλε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης να μην καταθέσει ως μάρτυρας επικαλούμενος το ότι είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Διώτης, ο οποίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, ανέφερε ότι η δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου έχει συνάφεια με τη δική του δίκη και, εάν δεν είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου την ιδιότητα του υπουργού, θα ήταν συγκατηγορούμενοι.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κατάθεσή του ως μάρτυρα παραβιάζει τον Ποινικό Κώδικα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑ), τη σύμβαση του ΟΗΕ για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ότι η κατάθεσή του ως μάρτυρα θα λειτουργήσει σε βάρος του ως κατηγορούμενου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του κ. Διώτη, καθώς κατηγορείται για άλλα αδικήματα από αυτά που κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, ο κ. Διώτης ανέφερε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η επίμαχη λίστα είχε έρθει στην πατρίδα μας μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών.

Μάλιστα σε πολλές ερωτήσεις τόσο από την έδρα όσο από τους συνηγόρους δεν απάντησε, επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Διώτης καταθέτοντας ως μάρ��υρας και απαντώντας σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών δεν του παρέδωσε τίποτα (στικάκι).

Σε ερώτηση από την έδρα εάν ο κ. Διώτης έχει κάποια σχέση με τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, η απάντηση ήταν αρνητική και πρόσθεσε ότι ούτε τα ονόματά τους γνωρίζει.

Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης εάν το παραληφθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου στικάκι το κατέστρεψε κανείς, ο κ. Διώτης είπε δεν απαντώ.

Η δίκη διακόπηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top