Προφυλακίστηκε η «Λίτσα», ξαδέρφη του Π. Βλαστού

Η κατηγορούμενη βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας

Προφυλακίστηκε η «Λίτσα», ξαδέρφη του Π. Βλαστού

Προφυλακιστέα κρίθηκε η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε «στρατηγείο» τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η Ευαγγελία Βλαστού απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, εκτός του χώρου των δικαστηρίων την περασμένη Τρίτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών δεν ήταν κάποιος συνήγορος υπεράσπισης.

Στην απολογία της φέρεται να επανέλαβε όλα όσα έχει ισχυριστεί στις προανακριτικές της καταθέσεις για πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με το κύκλωμα των «νονών».

Φέρεται ακόμη να έχει παραδεχθεί πως είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα και ότι έναντι μηνιαίου μισθού που της έδινε ο Βλαστός συντόνιζε τη δράση του, βάσει των οδηγιών που της έδινε ο βαρυποινίτης.

Η κατηγορούμενη βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας ��αθώς, όπως η ίδια έχει υποστηρίξει, αποτέλεσε στόχο του ξαδέλφου της, με βομβιστική απόπειρα έξω από το σπίτι της, αιτία που την ανάγκασε να αποκαλύψει τη δράση του κυκλώματος στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ακόμη να μην έχει αποφασιστεί πού θα κρατηθεί για να μην κινδυνεύσει.

Εντάλματα

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές Διαφθοράς ετοιμάζουν ακόμη τρία νέα εντάλματα σύλληψής, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να κλητευθούν προς απολογία οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top