Διήμερο έντονης κακοκαιρίας-Στο «έλεος» των ανέμων η χώρα: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

ΔΕΙΤΕ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν εντονότερα-Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση

Διήμερο έντονης κακοκαιρίας-Στο «έλεος» των ανέμων η χώρα: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

​Στο «έλεος» των ανέμων θα βρεθεί για το επόμενο διήμερο η χώρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα παρουσιαστούν, να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν και πλημμυρικά επεισόδια, εξαιτίας των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που περιμένουν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, αναμένονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας (κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο).

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί στους πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα πνέουν, τόσο στα πελάγη όπου θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και μεγάλα ύψη κύματος στις ακτές, όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές.

2223160.jpg

Ως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 01/02/2015 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι :

Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα (ιδιαίτερα σε δυτική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στο Ανατολικό Αιγαίο (ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα). Πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας (κυρίως στην Κεντρική Στερεά).

• Οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ιδιαίτερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτί��ν έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με τις εντάσεις τους κατά τόπους να φτάσουν τα 9 και πιθανόν τα 10 μποφόρ. Μεγαλύτερη διάρκεια και εμμονή θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα Κεντρικά και Βόρεια πελάγη του Ιονίου και ιδιαίτερα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια και της νέα εβδομάδας, με μικρότερη πιθανότατα ένταση, αλλά χωρίς να αναμένεται ουσιαστική βελτίωση του καιρού.

2223163.jpg

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, περιμένουμε σήμερα.

Μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 10 στην Ήπειρο, από 11 έως 14 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 19 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πελάγη σε πολύ θυελλώδεις, 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα βόρεια πελάγη σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top