Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού

Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού
​Νέα προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο απότακτος αστυνομικός ζήτησε βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αίτηση του ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε για αύριο η απολογία του, όπως και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, Αλβανού υπηκόου, στην υπόθεση Ξηρού.

Ο απότακτος αστυνομικός υποστηρίζει ότι με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ» κατά το διάστημα της κράτησής του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα, το διάστημα Δεκεμβρίος 2013- Ιανουαρίος 2014. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top