Παγετός και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία

Παγετός και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα

​Μετά το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, η κακοκαιρία επέστ��εψε δριμύτερη και την Τρίτη θα πρωταγωνιστούν και πάλι βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, ενώ τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια της χώρας θα επικρατήσει λιακάδα, ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν στη Ζήρεια και στις ορεινές περιοχές της Κορινθίας, όπως η Νεμέα, το Αγγελόκαστρο και το Σοφικό.

Άσπρη μέρα θα δουν επίσης στο Μαίναλο, την Τρίπολη και τον Ταϋγετο, ενώ το κρύο θα γίνει ακόμα πιο τσουχτερό εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 – 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 – 9 μποφόρ. Από το βράδυ πάντως αναμένεται να εξασθενήσουν και να ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρωινές ώρες, λόγω του παγετού που θα επικρατεί σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονόνερο, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, αλλά στο νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 11 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, αλλά με το πέρασμα της μέρας θα υπάρξει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τετάρτης και κυρίως από την Πέμπτη και μετά, με τον υδράργυρο να αρχίζει να παίρνει τα πάνω του και τους ανέμους να εξασθενούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top