Γείτονες Ξηρού: «Δεν ενοχλούσε κανέναν. Φρόντιζε ακόμη και τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς»

Το σπίτι είχε νοικιάσει ένας 30χρονος συνεργός του

Γείτονες Ξηρού: «Δεν ενοχλούσε κανέναν. Φρόντιζε ακόμη και τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς»
​Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Ανάβυσσο, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη και σήμερα πως ο γείτονας τους ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όλοι μιλούν για έναν άντρα φιλήσυχο, λιγομίλητο ο οποίος έκανε εργασίες στον κήπο και πήγαινε σχεδόν παντού με το ποδήλατο, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Μια φορά, μάλιστα, στην βόλτα του με το ποδήλατο του, τον συνόδευε και μια νεαρή γυναίκα, η οποία εικάζεται ότι είναι η Αγγελική.

Εκείνος φαίνεται πως φρόντιζε ακόμη και τα γατάκια της γειτονιάς όπως περιέγραψε μια περίοικος που είχε χάσει τις γάτες της και τις βρήκε στην αυλή της γιάφκας.

Την μονοκατοικία είχε νοικιάσει ένας 30χρονος συνεργός του, ο οποίος συστήθηκε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με το όνομα «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο ίδιος έφερε σε επαφή τον ιδιοκτήτη με τον επιστάτη του στα κτήματα του στην Κρήτη, τον «Νίκο», που δεν ήταν άλλος από τον καταζητούμενο- τότε- τρομοκράτη, Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο «Θεοχάρης» φρόντισε μάλιστα να τον ενημερώσει για τις συναντήσεις του «Νίκου» με μια γυναίκα από την Βουλγαρία, οι οποίες όμως γίνονταν εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, μια άλλη φορά του είπε πως θα ερχόταν στο σπίτι η κόρη του «Νίκου» και θα έμενε εκεί για λίγες ημέρες.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης στην κατάθεσή του φέρεται να σημειώνει πως του δόθηκε η εντύπωση ότι στο σπίτι θα έμενε ο «Νίκος» και όχι ο «Θεοχάρης» που το είχε νοικιάσει.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους συνεργούς του Μανώλη της 17Ν, οι οποίοι φέρεται να είναι διψήφιος αριθμός.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν, ήδη, τα στοιχεία της Αγγελικής και του Γιώργου, των ενοικιαστών, δηλαδή των δυο κρησφύγετων σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top